fbpx

Coaching

Mi a coaching?

A coaching során kérdésekkel támogatom a hozzám fordulókat a haladásban. Nem a múltat elemzem, nem a problémákat nézzük át, hanem a megoldásra fókuszálunk – innen ered a megoldásfókuszú coaching elnevezés, mely különösen szimpatikus volt mindig is a számomra. A coachingban vannak eszközök: személyiségtípusos módszerek, apró és nagyobb mérő-visszajelző eszközök. Nekem az egyedi eszközöm a rajz, ezen belül is az egyszerű rajzok, melyek rendkívül hatásosnak bizonyultak.

Mi a módszered?

Konkrét módszerrel nem indulhatok neki, hiszen mindenki más, aki hozzám fordul. Nagyon gyorsan megismerem őket és így tudom kiválasztani a „szerszámosládából” azt az eszközt, ami éppen nagyon oda való. Van sok olyan rajzos eszközöm, melyek felejthetetlenné tesznek egy iskolai rendkívüli rajzórát vagy egy egyéni coaching alkalmat. Mindig alkotunk is valamit, valami maradandót, amivel a résztvevők valósággal meglepik saját magukat.

Hogy tudod megnyitni a gyerekeket/felnőtteket?

Azt hiszem ez az elfogadáson múlik és azon, hogy nagyon sok emberrel volt alkalmam találkozni. Ösztönösen megérzem, hogy mire van szükségük és milyen stílus az, ami nekik bejön. A játék alapvető fontosságú csakúgy, mint a humor, ami könnyeddé teszi akár a legnehezebb témákat is.

Mire van szüksége a mai gyereknek és felnőttnek a belső harmónia megtalálásához?

A legfontosabb, hogy az ember ismerje önmagát és tudja, hogy mi az, ami boldogságot jelent a számára. Ha ez nincs meg, akkor nagyon nehéz megtalálni az örömet az életben. Hiszen honnan tudjuk, hogy megtaláltunk valamit, ha nem is tudjuk, hogy mit keresünk? A másik pedig az, hogy mindenkiben ott van egy belső művész, aki szeret különleges lenni és szereti, ha megértik őt. Ezt a kis – vagy nagy – művészt elő kell hozni, és ez szinte mindig sikerül is a legelső alkalommal.